tisdag 25 juni 2013

Första etappen Riksgränsen - Kiruna


Imorse packade vi oss ur vår kompaktlivinghistoria till kupe och pratade med en pappa och hans två döttrar som skulle ut på vandring i fjällen. Lasses charm gav oss jobb som busspickolos för att vi skulle få med våra cyklar. Vid varje fjällstation var det bara upp och hoppa som gällde, och vår tanke var att ingen skulle röra våra cyklar. Trasiga växelreglage eller skeva hjul var det sista vi vill se. Framme i Riksgränsen fick vår packning åka gruvhjullastare med en riktig hårding. Tre damer på STF-fjällstation gav oss vatten till våra flaskor. En av tjejerna Emma skriver på en bok om Riksgränsen, en ung duktig entreprenör sånt gillar vi. Lycka till! Kl 14.30 började vår färd mot Kiruna. Vi är riktigt nöjda med att ha hunnit cykla drygt 13 mil och hunnit passera Lapportens Stormarknad ( fjällvärldens Ullared) Nu tar vi igen oss på Ripans camping. Mycket honor som jagar oss och vill åt vårt blod.

4 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Snygga kostymer har Ni också. Förstår att Ni har varit tvungna till att be alla omkring Er skingra sig för att bilderna bara ska bli på just Er två, i trängseln.

    Säg till dem uppe i norr att i jämförelse så är vår trängselskatt i Stockholm överflödig med så få bilåkare här, jämfört med köerna i norr.

    Fortsatt: lycka till på Er färd.
    Robban

    SvaraRadera
  2. Lycka till! Då jag har planer på att göra något liknande är jag lite nyfiken på hur er planerade rutt ser ut? Hur långt och länge planerar ni att vara på rull och hur har ni tänkt er nätterna? Saknar lite "bakgrundsinfo" här på bloggen ;)

    Kämpa på!

    SvaraRadera
  3. Tack Egge!
    Vi får återkomma med mera info som du kanske kan ha glädje av. Fortsätt gärna att följ oss, kul att du läst bloggen och har egna planer

    //Lasse och Anders

    SvaraRadera
  4. Ja gör gärna det. Allt är av intresse, såsom lämpliga och mindre lämpliga vägar att cykla på osv. Jag följer er framfart med spänning, älskar dylika utmaningar oavsett vem som utför dem =)

    SvaraRadera